2014. április 18., péntek

Virslisaláta tojással

Hozzávalók:
6 db főtt tojás
6 pár virsli
1 csokor új-, vagy póréhagyma
1 kis vöröshagyma 
pici olívaolaj
6 db savanyú uborka (közepes méretű)
1 kis poharas tejföl*
ua. mennyiségű majonéz*
(tartármártás, házi majonézből)
1 ek dijoni mustár*
tengeri só*
fehér bors*
reszelt szerecsendió*
  A keményre főtt tojásokat
(10 perces-aminek a főzővizébe
1 ek szódabikarbónát tettem-,
így sokkal könnyebben jött le a héja)
a tojásszeletelőbe tettem;
először szeletekre szoktam vágni, majd fordítok
egyet az egészen és keresztben is átvágom.
Hasonló módon, mint a
írásomnál, a hagymák ennél sem
nyersen kerülnek bele;
  a szeletekre vágott vörös- és a karikára vágott
újhagymát (zöldjével együtt) nagyon kevés
olívaolajon 1 percig dinsztelem
-ez az idő pont elég arra, hogy elvegye az erős ízét-,
majd kihűtöm kicsit.
A virslit nyersen karikára vágom,
az uborkát félbe, majd szeletelem.
Amíg a hagyma hűlik,
amihez tejfölt és pluszban még
őrölt szerecsendiót keverek.
(A + B= tartármártás :)))
Óvatosan összeforgatom a hozzávalókat
és (ezt viszont) behűtve tálalom.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése