2014. április 13., vasárnap

Szirec, szirka, sárga túró, édes túró

Tavaly húsvétra
mivel a családomból többen szeretik,
(meg hát meg is ígértem még tavaly,
hogy elkészítem :)
nem nagyon volt kérdés, hogy mi lesz
az idei húsvéti "menü" egyik alkotóeleme! :)
Szirec: tejben főzött, tojásból készülő,
édes, sárga, húsvéti étel.
Hozzávalók:
-1 l tejhez
-10 tojás
-csipet só
-2 ek kristálycukor
Most szorozzuk be az egész mennyiséget kettővel
(emeljük négyzetre,vonjunk
gyököt...nem, nem kell! :)))
és ajándékozzunk minden aggabb Rokonnak belőle!
Semmin nem változtattam,
(sem az elkészítés módjával, sem a hozzávalókkal)
az egész a Hankka leírása.
A végeredményt most írom le (először :)
-teljesen tökéletes
mind ízre, mind állagra
(nem száraz, nagyon finom)!
A tejet a sóval főni teszem,
közben a tojásokat egy tálban
teljesen simára keverem a cukorral,
majd a tejhez öntöm és folytonos
keverés mellett (tartalék lángon)
túrósodásig főzöm (kb 5 perc).

Tésztaszűrőbe gézlapot teszek,
(ez még mindig a Komaasszony hozadéka :)
alá egy mélyebb tálat, ami majd
felfogja a savót,
beleöntöm a forró túrót, egy kicsit
ellapogatom, majd miután kihűlt,
lefedve hűtőbe teszem egy éjszakára.
Húsvétkor sonkával, főtt tojással,
kolbásszal, kaláccsal tálalhatjuk;
ha éppen nincs húsvét, akkor viszont
szinte bármivel
-csak mert ez próbaüzemmódban készült (még)!  :)))
És még egyszer:
fantasztikusan jó!
Nagyon jó! Pont jó!
:)))


4 megjegyzés:

  1. Nagggggyon szép lett, úgy örülök, hogy ízlett is! :) Nálunk sem maradhat el húsvétkor és lehet, hogy én is dupla adaggal kezdek idén! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! És azt is, hogy tavaly feltetted a blogodra! :)))

      Törlés
  2. Zsuzsám, látszik rajta, hogy tökéletes!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, most lettem kész az idei adagokkal! :)

      Törlés