Oldalak

2013. március 27., szerda

Zöldborsós csirkepörkölt

A spajzomba toppanva rám kacsintott egy doboz borsókonzerv a polc alján (a kedvenc Sógoromtól kaptam a múltkoriban); még szerencse, mert így, tavasz közeledtével és azzal az egyszerű ténnyel, hogy kevés dolgot dobok ki, mert jó lesz még valamire-mint nagyhírű Bloggertársném már megfogalmazta :) -lassan bármit nehezen lehet már ilyen tájt megpillantani bent!
Főzelékhez ez kevés, a rizottó ötletét fel sem hozom, ha mindenki (vagy egyvalaki :) itthon van -mert nincs benne hús!?-, úgyhogy maradt a csirkepörkölt-ismét (akár csirkefarmot is fenntarthatnánk, annyi fogy Nálunk belőle :).
Hozzávalók:
-1 szebb fajta csirke, vagy külön-külön az alkatrészei :)
-2 nagyobb fej vöröshagyma
-mangalica zsír
-fél kápia paprika
-2-3 gerezd fokhagyma
-1 doboz borsó konzerv
-só, bors, ételízesítő
-kevés Piros Arany-így nem kell csemege paprika-és Gulyáskrém
-0,5 kg orsó tészta-természetesen Gyermelyi :)
Az apróra vágott hagymát, a nagyobb darabokra vágott paprikát és a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymát zsíron dinsztelem; ezt felöntöm pici vízzel, belekerülnek a fűszerek-főzöm egy kicsit, miközben belekerülnek a csirke alkatrészei; vízzel felöntöm és puhára főzöm.
A legvégén-alig csak átmelegedés céljából-beleöntöm a lecsepegtetett és átöblített borsót.
Most tésztát főztem ki hozzá-forrástól számítva 5 percig főzöm és el is zárom a gázt alatta; fedő alatt kiválóan meg fog puhulni így is-ezt is Tupperéktől tanultam annak idején!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése