Oldalak

2013. március 31., vasárnap

Franciasaláta

Hozzávalók:
-2 nagyobb héjában főtt krumpli
-20-20 dkg répa és petrezselyem gyökér
-20 dkg zöldborsó-most fagyasztott
-1 csészényi (2 dl) savanykásabb alma
-1 csészényi ecetes uborka
-tartármártás-ez már közzé van téve
Mindegyik zöldséget (lehetőleg) egyforma méretűre vágom
-nem kell vonalzó és szögmérő! :)
A zöldborsót, a répát és a petrezselyem gyökeret teszem fel először főni,
félidőben mehet hozzá a krumpli is.
Ha konzerv borsónk van, elég a legvégén, pár percre a vízbe tenni.
Nem főzöm egészen puhára és teljesen kihűtöm.
Ezután megy bele a szintén apróra vágott alma, uborka és a tartármártás.
Ebből a mennyiségből -a tartár hozzáadása után -kb. 1 kg-nak kell lenni.
Ez az alapja a hidegtálainknak is.


2 megjegyzés:

  1. Nálam is elmaradhatatlan bele a savanykás alma, nem mindenki készíti így, pedig nagyon harmonikus ízvilágot kapunk általa :)

    VálaszTörlés