Oldalak

2014. december 19., péntek

Pásztorsó

Szóval, zsíros kenyér, "A" zsíros kenyér
-az is házi-, mangalica-, vagy libazsírral megkenve! :)
Kis koromban (meg amikor már nem voltam kicsi, akkor is :)
csípős Piros Arannyal ettem  (most sem kisebb kedvencem :);
nyaranként, a borosgazdák is szívesen kínálnak a jó portéka
mellé egy kis zsíros deszkát, ezzel-azzal.
Én, most ezzel! :)))
Hozzávalók:
-6 ek konyhasó
-2 ek fokhagyma granulátum
-2 ek csemege paprika
-1 ek fekete bors

Ha a csípőset szereti valaki, mehet bele egy kis
Cayenne bors, vagy őrölt csípős paprika;
ha sülthöz adjuk, 1 ek őrölt köményt is tegyünk a keverékhez;
de szórhatjuk KOCSONYÁRA is! :)))
Ugye, hogy az egyszerű zsíros kenyeret, a lila hagymán kívül
(vagy pont a hagymával együtt ?! :)
fel lehet dobni mással is? :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése